הוראות שימוש וטיפול במטבח

מטבח מעוצב

הוראות שימוש וטיפול במטבח:

הוראות  ניקיון:

  • חשוב להקפיד להשתמש במטלית רכה, לחה וסחוטה היטב- לנגב עד ייבוש מלא!
  • יש לבחור בחומרי ניקוי המתאימים לסוג המשטח ולהקפיד על שימוש נכון בחומרי ניקוי בהתאם להוראות ייצרן.
  • חשוב לבצע בדיקת חומר הניקוי בפינה נסתרת של המשטח אותו רוצים לנקות.

חברת ארן לא אחראית על תוצאות לוואי כתוצאה משימוש שגוי בחומרי הניקוי.

 

חומרי ניקוי מומלצים:

  • מטבח מפולימר שלייפ לק ופורמייקה – לניקיון חומרים אלה אנו ממליצים להשתמש בחומר הנקרא “רסס ונגב”, שכשמו כן הוא, פשוט, מהיר ויעיל. חשוב להשתמש במטלית רכה ולנגב עד ייבוש מלא!
  •  מטבח מזכוכית – על מנת לשמור על הניקיון והברק לאורך זמן אנו ממליצים על החומר לניקוי חלונות ” סנו קליר”. חשוב להשתמש במטלית רכה או מגבת נייר סופג ולנגב עד ייבוש מלא!
  •  מטבח מעץ מלא- מומלץ לנקות במטלית רכה לחה וסחוטה היטב עם חומרים המיועדים לעץ. ניתן לנקות  נקודתית עם תערובת של מספר טיפות של נוזל כלים שמדולל במים  אולם חשוב להקפיד על מטלית סחוטה היטב- על מנת להגיע לייבוש מלא.
  • ניקיון כיורים- כיור העשוי סיליגרניט מומלץ לנקות עם חומר הנקרא: CLOROX, החומר יוריד את כל הכתמים ויהפוך את הכיור לנקי כמו ביום הקנייה. כיור העשוי מנירוסטה מומלץ להשתמש בחומרים המיועדים לנירוסטה.
  • כתמים על השיש – מומלץ לנקות עם ASTONISH המיועד לשיש וגרניט.
  • צוקל: צוקל העשוי מפלסטיק אנו ממליצים לנקות עם תערובת של מספר טיפות של נוזל כלים שמדולל במים, כמו כן חומר לניקוי חלונות וחומר שנקרא “רסס ונגב” גם כן ייעשו את העבודה.
  • קולט אדים מנירוסטה- מומלץ לנקות עם “סנו נירוסטה”.
  • כיריים גז- מומלץ לנקות עם משחת אסטוניש אשר תשמש אתכם גם לניקוי סירים.
  • כיריים חשמליים- מומלץ לנקות עם אסטוניש קרם הלוגן.

כל החומרים מהם עשויים חלקי המטבח יכולים להיפגע מחומרים כמו: אצטון, אמוניה, מלבין, חומצת מלח אקונומיקה ועוד. יש להקפיד על סגירה הרמטית של חומרי ניקוי או להימנע מאחסון של חומרים אלו במטבח ובמיוחד בארון כיור.

 

הוראות שימוש:

  • יש להימנע מחשיפה לאור שמש ישיר או מקור חום, הדבר עלול לגרום לדהיית הצבע בחזיתות.
  • חשוב להימנע ממגע ארוך עם מים ואדים, העלולים לגרום נזק לארונות המטבח. את הקומקום יש למקם במקום פתוח ולהרחיק אותו מארונות עליוניים.
  • כל ארונות המטבח ומשטחי עבודה שבאים במגע עם מים יש לנגב באופן מיידי עד לייבוש מלא.
  • במתקן ייבוש כלים יש להקפיד על כך שבתבנית לא יהיו מים עומדים.
  • יש להפעיל קולט אדים בכל בישול. כמו כן לנקות פעם בחודש את פילטר השמן ולהחליף פילטר פחם בהתאם להוראות היצרן.
  • יש לאוורר את חדר המטבח בזמן בישול על מנת שלא תהיה הצטברות אדים בחדר.
  • יש להימנע מהעמסת יתר בארונות העליוניים (התלוים על הקיר) משקל מומלץ 10-20 ק”ג תלוי באיכות הקיר, עדיף לאחסן דברים כבדים ביחידות העומדות על הרצפה (ארונות בסיס ויחידות גבוהות), משקל מומלץ 50-70 ק”ג תלוי ברוחב המגירה.

כתבות מומלצות

עוד מטבחים מומלצים